Warmteverliesberekening

TIJDELIJK ONBESCHIKBAAR

Hebt u uw huis geïsoleerd en wenst u nu een nieuwe verwarmingsketel te plaatsen?

Wenst u aan verschillende installateurs prijzen te vragen om die met elkaar te kunnen vergelijken? Meestal stelt de goedkoopste installateur een lichtere installatie voor.15708

Dan hebt u nood aan een warmteverliesberekening, liefst van een onafhankelijke bron.

Met deze berekening kan u makkelijk prijzen aan installateurs vragen en deze met elkaar vergelijken. Nadat uw huis geïsoleerd is kan uw installatie kleiner zijn doordat u minder warmte verliest door de muren.

Warmteverliesberekening

  • Berekening van het vermogen van uw ketel of warmtepomp en de radiatoren of vloerverwarming.
  • U ontvangt een overzichtelijke resultatennota.
  • Dubbele winst: u bespaart op uw investeringskosten en uw energieverbruik!

Koop geen installatie die te groot is.

Door een goede berekening te maken van de verwarmingsbehoefte van uw woning, kan u de omvang van uw verwarmingsinstallatie (ketel + radiatoren) beter dimensioneren. Ook als u een installatie op lage temperatuur wil voorzien (bv. vloerverwarming) kan u best laten berekenen hoe groot die moet zijn om voldoende warmteafgifte te creëren.

In de meeste gevallen wordt deze installatie berekend door de installateur of de verkoper van uw verwarmingsinstallatie. Vaak wordt uw installatie daardoor te groot (en dus: te duur) voorzien.

Hoeveel bespaart u hiermee?

U verdient de kost van een warmteverliesberekening meestal al terug bij de aankoop van uw verwarmingsinstallatie. Uw winst op lange termijn zal zelfs een veelvoud zijn van de studiekost. Een correcte installatie heeft namelijk een betere werking en een lager energieverbruik. U bespaart dus twee keer.

Kost een warmteverliesberekening veel?

Eerlijk gezegd: neen. In verhouding tot uw uiteindelijke besparing is de investering in een correcte berekening een peulschil. Voor een standaardwoning kost een warmteverliesberekening ongeveer € 200.

Om een prijs op maat te ontvangen, neemt u best contact met ons op en wij bezorgen uw een overzichtelijk prijsvoorstel.